Utazási ajánlat Montenegróba

Tivat, 2010. szeptember 4 – 11.„Odalenn a messzi mediterrán DÉLEN…”

Ez az utazásunk Európa olyan gyönyörű területére visz el bennünket, amelyet a magyar turisták csak most kezdenek felfedezni, a Nyugat Balkánra, az Adriai tengerpart délkeleti részére, Montenegróba.

Montenegró, ” a Fekete Hegyek országa” újra és újra elkápráztatja az oda látogatókat; mély kanyonokban zúgó, tiszta, vad folyók, évszázados erdőkkel és gyönyörű mezőkkel övezett nagy tavak találhatók itt. Területén 4 nemzeti park várja páratlan kincseivel vendégeit.300 km hosszú a tengerpartja, ahol a végtelen kék tenger, fehér sziklák,hosszú strandszakaszok és csodálatos rejtett, fürdőzésre alkalmas, homokos és kavicsos öblök biztosítják a környezetet egy felejthetetlen nyaraláshoz. A tengerparton számos hangulatos város, romantikus halászfalú és kiváló strand mellett Európa egyetlen déli fjordvidéke, a világörökség részeként nyilvántartott Kotor-i öböl csalogat egy kellemes sétára. A pihenni vágyók, a strandolás és napfürdőzés kedvelői mellett itt az extrém sportok szerelmesei is megtalálják az igazi kihívást. Tivat, üdülésünk színhelye, a Kotori öböl középső öblében található, igen kedvelt, kellemes tengerparti nyaralóhely a part mellett 5 km, hosszan nyúlik el. Főszezonban igen nyüzsgő, pillanatnyilag a montenegrói tengerpart legdinamikusabban fejlődő városa.

Megálmodói szerint néhány éven belül ez lesz az Adria „Monte Carló”-ja. Elhelyezkedésünk – egyéni választásunknak megfelelően – 2-3 fős apartmanokban önellátással, vagy a Hotel Palma-ban svédasztalos félpanzió igénybevételével történik. (apartmanok esetében lehetőség van vacsora befizetésére a Hotel Palmaban, ára heti 18.000 Ft.)
Palma Hotel Tivat belvárosában, közvetlenül a tengerparton található, felújított, barátságos szálloda. Szobák: egyszerűen berendezett kétágyas, fürdőszobás szobák, valamint tengerre néző luxus szobák, klimával,TV-vel, hűtővel. A szálloda saját, szépen rendezett, kiépített és kavicsos stranddal rendelkezik, ahol nyugágy és napernyő bérelhető.

Utazás: autóbusszal (különjárat)Útvonal: Budapest-Röszke-Újvidék-Belgrád-Zabljak-Tivat-Mostar-Sarajevo-Eszék-Mohács-Budapest.Elhelyezés: Zabljak (1 éjszaka) Hotel Planinka, Tivat (7 éjszaka) Hotel Palma vagy apartman.Ellátás: Zabljak félpanzió, Tivat Hotel Palma svédasztalos félpanzió, apartmanokban önellátás.

Tervezett program:

Szept. 02. Indulás Zabljakba a kora esti órákban. Éjszaka az autóbuszban.

Szept. 03. Érkezés Zabljakba a délelőtti órákban. Elhelyezkedés. Gyalogtura. Este tábortűz, szalonnasütéssel.

Szept. 04. Séta a Nemzeti Parkban. Indulás Tivatba. Elhelyezkedés. Szabadidő.

Szept. 05 – 10-ig Strandolás, fakultatív programok

Szept. 11. Hazautazás. Útközben rövid tartózkodás Mostarban és Sarajevoban. Éjszaka az autóbuszban.

Szept. 12. Hazaérkezés Budapestre a délelőtti órákban.

Részvételi díj: a választott tivati szálláshelytől függően apartmanos elhelyezés esetén  84.500 Ft + utasbiztosítás díja, szállodai elhelyezés esetén 116.500 Ft + utasbiztosítás díja, luxusszobában 121.500 Ft + utasbiztosítás díja.

A részvételi díj tartalmazza: az utazás, a választott elhelyezés és ellátás költségét, a szervezési költséget. Nem tartalmazza: az utasbiztosítás díját, a belépőket, a fakultatív kirándulások díját és az albán belépési illetéket (10 Euro).

Jelentkezés: személyesen vagy megbízott útján: az Egyesület irodájában, Budapest, V., Sütő u. 2. félemelet.
szerdai és csütörtöki napokon délután 2 – 4 óra között  (Kapukód: 76), levélben az Egyesület postacímén: Pest megyei Eszperantisták Egyesülete, 1462 Budapest, Postafiók 772.

A jelentkezéskor előleget kell fizetni: személyenként 5.000 Ft.

Jelentkezési határidő: 2010. január 15.

Tisztelettel: Harangozó Lajos