Marék Veronika: A csúnya kislány – eszperantóul (La Malbela Knabineto)

A Nyíregyházi „Verda Stelo” Eszperantó egyesület 2022 decemberében kiadta Marék Veronika: A Csúnya Kislány című mesekönyvét, melyet Sárközi János sok évvel ezelőtt lefordított eszperantóra. A könyvet az egyesület benevezte az UEA „Belarta Konkurso” versenyének gyermekkönyv kategóriájába, mely kategóriában minden évben egyetlen díjat osztanak ki. A La Malbela Knabineto-val  2023-ban A Nyíregyházi „Verda Stelo” Eszperantó egyesület nyerte meg ezt a díjat.

Vivpriskribo de la aŭtoro esperante: Veronika Marék >>

2023. szeptember 23-án 14 órakor Budapesten dedikálja Marék Veronika, – a győztes könyv szerzője – művét, a La Malbela Knabineto-t. Az érdeklődőket az I. ker, Krisztina krt. 34. szám alatti (az Alagút végén lévő nagy sárga templommal átellenben lévő) Csészényi Kávézó és Pörkölő-be várjuk. Aki megvette a könyvet, hozza magával dedikáltatni, de a helyszínen is lesz mód vásárolni.

A gyerekek egy napon elhatározták, hogy jelmezbált rendeznek. Mindenki lerajzolta, hogy minek fog öltözni. A Csúnya Kislány tündért rajzolt. A gyerekek nagyot nevettek: Te akarsz tündér lenni? Hiszen még kislánynak is csúnya vagy! Ám jó barátok segítségével még a Csúnya Kislány is megszépül. Marék Veronika nagysikerű könyvei közül egy frissen felújított mesekönyv a legkisebbek számára. (moly.hu)