Kulturális fesztivál Karlovóban

Eszperantó Kulturális Fesztivál, Karlovó, Bulgária

Kedves meghívásnak tettem eleget, résztvenni a Kulturális Fesztiválon Karlovóban 2011 április 1-3. A fesztiválon képviseltem a Magyarországi Eszperantó Szövetséget, s annak elnökségét, melynek nevében köszöntöttem a Fesztivált.
A megérkezésemet követő nap délelőtt interjút készített velem Rádió Karlovó, 13:00-kor sajtótájékoztatót tartottam a regionális Skayp Televiziónak, délután 16:30-kor a Karlovó város polgármesterének voltam vendége.

A Kulturális Fesztivál nemzetközi lett, mert még Szerbiából is volt résztvevő a bolgár vendéglátó és Magyarország mellett.
A verseny szombaton, április 2-án került lebonyolításra.
A Kulturális Fesztivál három kategóriában hirdetett meg versenyeket: ünnepi beszéd (5 perc adott témáról); egy dal előadása Eszperantó nyelven; előadói est keretében 3-4 dal előadása Eszperantó nyelven. E három kategórián belül volt még díjazás korosztályonként.

A vendéglátó országot több kórus is képviselte: Razgradból, a Sukceso és Sopiro; és egy nem eszperantista szólista énekes adott elő két szerb dalt eszperantóul. Várnából két vak eszperantista énekesnő adott elő magasszínvonalon dalokat; és volt még könyv bemutató is Metodi Markof által.

Mindhárom kategóriában az első helyet érte el: Bartek Anna / Anjo Amika.

Már a következő rendezvényre június 15-16-17, 2011 meghívást kaptam. Erre a rendezvényre Szabó Imre, elnökünk is meghívást kap majd.

Bartek Anna / Anjo Amika