Elhunyt Jakab Sándor

– Forpasis Sándor JAKAB (Győr) –

Szomorú szívvel tudatom, hogy örökre távozott közülünk Jakab Sándor, a MESU Győr-Sopron megyei Bizottságának egykori elnöke, a győri vasutas eszperantó szakcsoport tagja.

„Nem fogjuk már elgyengült kezed, nem simítjuk őszülő fejed. Nem tekint ránk aggódó szemed, megpihenni tért dolgos kezed. Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy JAKAB SÁNDOR a Vagongyár, SZMT és a Zöldért volt dolgozója, Győr, Márvány utcai lakos életének 95. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2019. október 1-jén, kedden 14 órakor lesz a győr-szigeti temetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és a kegyelet egy szál virágát a sírján elhelyezik. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család „  

Jakab Sándor sokat tett a mozgalomért Győr-Sopron megyében. Elnöksége idején Győrben három csoport volt, ezen kívül szervezett mozgalom volt Sopronban, Csornán, Kapuváron és Mosonmagyaróváron is.   Mint embert nagyon becsültem, mert eszméiért és vallott értékeiért még a legnehezebb időkben is volt bátorsága kiállni, konfliktusokat vállalni vállalati és szakszervezeti szinten, sőt az eszperantó mozgalmon belül is.  

Nyugodjon békében!  

Horváth József
a győri szakcsoport elnöke