Zamenhof-nap Nyíregyházán

A nyíregyházi „Verda Stelo” Eszperantó Társaság 2012. december 1. napján tartotta a Zamenhof-napot a helyi Művelődési Házban. Délelőtt 11 órára hívtuk meg klubtársainkat és vendégeinket erre az ünnepélyre. Vendégeink voltak Debrecenből és Miskolcról is.

Az ünneplést az eszperantó himnusz éneklésével kezdtük, majd Zuberecz Miklós, a csoport elnöke mondott ünnepi beszédet és utána értékelte az éves tevékenységünket. A MESZ nevében Sereghyné Zengő Enikő is köszöntötte a résztvevőket, mint a csoport tagja és MESZ vezetőségi tag.

A Vasutas Eszperantó Szervezet nevében pedig Halász József (Miskolc) is méltatta előbb Zamenhofot. majd beszélt a közös munkáról is. A hivatalos köszöntők után kis műsorral emlékeztünk meg Zamenhof születésnapjáról, illetve az eszperantó nyelv kialakulásáról. Ez utóbbit egy kisfilmben tekinthettünk meg. Sikerült skype-os összeköttetésben beszélgetnünk külföldi eszperantistákkal (japán, iráni, német, spanyol és kínai), amely már
nem először történik a csoportunknál- Vendégünk, Gajdos Pál Debrecenből, megénekeltette a jelenlevőket és eszperantó nyelven magyar népdalokat, nótákat énekeltünk.

A kötetlen hangulatú együttlét során a végén néhányan eszperantó nyelvű karaokét is „bemutattak” 🙂 Úgy hisszük, hogy a közel 25 fős vendégsereg méltóan, kellemes hangulatban tartotta ezen megemlékezését mindenki örömére és megelégedettségére.

Ugyanakkor a mi csoportunk is kapott meghívást a debreceni csoporttól az ő megemlékezésükre, mely december 13-án lesz Debrecenben. A hangulatot az alábbi fotók is érzékeltetik. 🙂

Zuberecz Miklós
elnök nevében:
Sereghyné Zengő Enikő