Felhívás emléktábla készítéséhez történő hozzájárulásra

Tisztelt eszperantista barátaink!

Mint közismert, 2010 évben Pécs Európa Kulturális Fővárosa, ahol sok kulturális eseményre és rendezvényre kerül sor ebből az alkalomból. Számunkra, eszperantisták számára örömteli hír, hogy eszperantó rendezvények is lesznek a városban. Egyik bennünket érintő esemény a magyar eszperantisták emlékfalának felavatása. Az emlékfalon Zamenhof, a nemzetközi nyelv kezdeményezőjének emléktáblája mellett kiemelkedő magyarországi eszperantisták emléktáblái kerülnek elhelyezésre. Mi, vasutas eszperantisták úgy gondoljuk, hogy a hazai mozgalmi életben elfoglalt helye, és kiemelkedő szerepe alapján dr. Bácskai István is érdemes arra, hogy emlékét ezen a falon tábla hirdesse.  

Az emléktábla elkészítésének és elhelyezésének tervezett költsége mintegy 50 ezer Ft. Ezt az összeget adományozás útján látjuk előteremthetőnek, ezért gyűjtést szervezünk tagságunk és azon adományozók körében, akik a vasutas mozgalom e kiemelkedő alakja, dr. Bácskai István iránti tiszteletből az emléktábla elkészítéséhez jó szívvel hozzájárulnak. 

Az adományok gyűjtését az MVEE közgyűlésén, 2010. január 30-án indítjuk, és az adományokat 2010 május 31-ig fogadjuk.  Az adományok gyűjtését és kezelését a Vasutas Eszperantisták Miskolci Egyesülete vállalta el. Az adományokat átutalással, vagy piros postai utalványon kérjük eljuttatni az egyesület címére:

Vasutas Eszperantisták Miskolci Egyesülete, 3529 Miskolc, Műhely u. 14

Bankszámla szám:   11734004 – 20008914

Az akció lezárása után, az adományozók névsorát egyesületi körlevélben, illetve az eszperantó levelezési listán közzétesszük. A beérkezett összeg felhasználására vonatkozó elszámolást a 2010. évi Országos Baráti Találkozó alkalmával, a munkaülés nyilvánossága előtt tesszük meg.

Bízunk abban, hogy felhívásunk eredményes lesz, és az emléktáblát gond nélkül tudjuk elhelyezni az emlékfalon. A legszerényebb mértékű adományt is köszönettel fogadjuk. Az adománygyűjtésből esetleg fennmaradó összeget a Hungara Fervojista Mondo kiadásának támogatására szánjuk.

Magyar Vasutas Eszperantó Egyesület

Vasutas Eszperantisták
Tata és Környéke

Miskolci Egyesülete
Eszperantó Egyesület