Tájékoztató adományokról

Tisztelt eszperantista barátaink!

Pécs városában az Eszperantó parkban, a 2010 évi Európai Kulturális Főváros programjának részeként 2010. május 24-én felavatták a magyar eszperantisták Emlékfalát. Mint emlékezetes, ez év január 30-án felhívást tettünk közzé, amelyben adományokat kértünk arra a célra, hogy ezen az emlékfalon dr. Bácskai István emlékét is megörökítsük. Az adománygyűjtés 2010. május 31-én befejeződött.Örömmel adunk tájékoztatást arról, hogy törekvéseink eredményesek voltak. A kiváló magyar eszperantisták emlékét megörökítő táblák sorában dr. Bácskai István emléktáblája is megtalálható.

Köszönetet mondunk a Dél-Dunántúli Regionális Alapítványnak, és személy szerint G. Nagy Róbertnek azért a segítségért, amelyet az engedélyeztetés és a zsűrizés folyamatában nyújtott. E segítség nélkül az emléktábla elhelyezése nem történhetett volna meg.

Köszönetet mondunk minden adományozónak, mert az emléktábla elkészítéséhez szükséges pénzt, az ő támogatásukból tudtuk összegyűjteni.Ígéretünknek megfelelően az adományozók ABC- rendbe gyűjtött névsorát az alábbiakban közöljük:

Asztalosné Koltai Györgyi
Cziboly József és neje
Csujna János
Gulyás István
Dr. Halász József és neje
Hepp PálHorváth József
Dr. Horváth Judit
Jovan Mirkovics
Kapcsándi Ferenc
Kristály Tibor
Lakatos Ildikó
Martin Stuppnig
Mészáros Béla
Dr. Molnár Lajos és dr. Farkas Júlia
Móró Alfonz és neje
Pásztor László és neje
Patay János
Dr. Pethes Imre
Phersy Ferenc
Pusztai Ildikó
Sutka István
Zuberecz Miklós

Javasoljuk az adományozóknak, hogy látogassák meg ezt az egyedülálló emlékhelyet, és kívánjuk, érezzenek büszkeséget azért, hogy a kiváló magyar eszperantisták emlékét megörökítő emlékmű létrehozásának támogatói voltak.Végül tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a befolyt adományokból a HFM részére 42 500.- Ft támogatás gyűlt össze.

Magyar Vasutas Eszperantó Egyesület
Tata és Környéke Eszperantó Egyesület
Vasutas Eszperantisták Miskolci Egyesülete

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.