14. Nyelvparádé 2013.09.06-08.

A Magyarországi Eszperantó Szövetség 2013 szeptember 6-án, pénteki napon elfoglalta önálló standját a Millenáris Parkban a 14. Nyelvparádén. Köszönetet mondok segítő társaimnak, akik egész napos ügyeletet vállaltak (Lindwurm Edit, Besenyei Anna, Romcsek Kálmán).

A standunk attraktív reklámmal hívta fel az érdeklődők figyelmét a “Mazi en Gondolando” c. rajzfilmmel az eszperantó nyelvre. Valamint többször levetítésre került az a közelmúltban készített TV interjú, melyben dr. Márkus Gábor: “Tavasz a Szentföldön” c. könyv írója üzenetet küld a fiataloknak, hogy az eszperantó nyelv segítségével könnyen beutazható a világ és milyen módon gazdagodhatnak újabb ismeretekkel.

Az eszperantó nyelvtanfolyam iránt is sokan érdeklődtek és az “Eszperan-Totó” nevű kérdőív kitöltésével a tandíjra kedvezményt ajánlottunk fel. Később a csapathoz csatlakozott Eszényi József és Keményfi Imre, akiknek szintén megköszönjük a közreműködésüket.

Örülünk és köszönjük, hogy dr. Farkas Julianna és dr. Molnár Lajos a jelenlétükkel megtisztelték a standunkat és ajándékot is hoztak a segítőknek.

Több kiállítóval sikerült felvenni a kapcsolatot a jövőt illetően.

A Szövetség az értékesítésre szánt nyelvkönyveket, szótárakat is bemutatta, valamint a szórólapok és a plakátok is nagy sikert arattak. Örülünk az első nap sikerének és várjuk a további folytatást.

MESZ elnökség nevében szeretettel és baráti üdvözlettel:

Nagy János