Kedves  Eszperantisták!

A Magyarországi Eszperantó Szövetség (MESZ) 2018. május 20-án, vasárnap megrendezi az „Irány a börzsönyi Eszperantó-hegy, tavasz 33km” teljesítmény emléktúráját,  amelynek elsődleges célja, hogy a természet szépsége mellett a túrázok megismerjék az eszperantó emlékhelyeket. A másodlagos célja az eszperantó nyelv megalkotójának, Lazaro Ludoviko Zamenhof első eszperantó könyvének 130 évvel ezelőtti kiadásáról és a szerző halálának 100. éves évfordulójáról való megemlékezés.

A túra időpontja: 2018.május 20. Indulási helyszín: Vác, vasútállomás (keresd a bolyát). A váci vasútállomástól indul reggel 8-9 óra között és a Nagymaros – Visegrád vasútállomásig tart, mely összesen 33 km, melyet lehet futva, túrázva is teljesíteni. Számos természeti és kulturális látnivalóságot érint (Vác romkert, Tragor Ignác Múzeum, Diadalív, Lósi – Major, ahol a Magyarság temploma, Wass Albert Múzeum és erdélyi faházak láthatók, továbbá megtekinthető a verőcei Wass Albert emlékpark, Csattogó –völgy, Kismaros, Zamenhof kilátó, Eszperantó-hegy,Nagymaros-Visegrád,Dunakanyar.

Minden teljesítőnek névre szóló emléklapot és kitűzőt adunk. Útközben lesz egy frissítőpont is. Erre az emléktúrára is várunk minden kedves civil érdeklődő túrázót, kirándulót, sportolót és eszperantistát. Bízunk benne, hogy mindenki kellemes emlékekkel gazdagodva jól fogja érezni magát.

Nagy János
rendező