Esperanto     Magyar

Muzaiko - tuttempa esperanta retradio
33.335 Ft-ot kaptunk az 1%-okból, amit köszönünk mindenkinek. Továbbra is kérünk mindenkit, hogy segítsék a MESZ-t az adójuk 1%-val. Köszönjük!


Tisztelt Eszperantisták!

A Magyarországi Eszperantó Szövetség irodájának ügyeleti napjait
technikai okok miatt szerdáról péntekre tettük át, előreláthatólag
február elejéig.

Továbbra is szeretettel várunk mindenkit péntekenként 17:00 -
20:00-ig. Az irodában lehetőség van könyvvásárlásra,
újság-előfizetésekre, tagdíjak rendezésére, megbeszélésekre,
megismerni és bekapcsolódni a MESZ munkájába.


Üdvözlettel,
Magyarországi Eszperantó Szövetség elnöksége
Beszámoló

A Pécsi Művészkör: Írók, Költők Baráti Társaság a civil szervezetekkel kiszélesítette kapcsolatát, nevezetesen a Magyarországi Eszperantó Szövetséggel is. Kölcsönösen, szívesen látogatja egymás rendezvényeit. A Szövetséget meghívta Pécsre 2014. okt. 18-ra.

A vendégeknek megérkezéskor bemutatásra került a pécsi Tudásközpont impozáns épülete a híres Kaptár -ral, majd, az eszperantó park és a belváros meglátogatását követően egy kisvonatozás élményben részesülve részt vettek a Művészkör programjában.

Gazdag és színes műsor várta a nagy létszámú érdeklődő közönséget is.

Annak ellenére, hogy munkanap volt, a Civil Közösségek Házának dísztermét több mint 80 ember betöltötte.


[ Bővebben ... ]
Az "ESZPERANTÓUL A VILÁG KÖRÜL" cimű könyvsorozatunk nemzetközi szinten is nagy érdeklődést váltott ki és Kaliforniában két honlapot hoztak létre az elmúlt napokban a Szövetségünk által kiadott és terjesztett könyvsorozat ismertetésére. Az első honlap címe: "Dr. Márkus Gábor csodálatra méltó könyvei eszperantóul", a másik pedig egy kérdés, hogy "Jobbá tette-e, illetve jobbá fogja-e tenni az eszperantó a világot?"

La "ESPERANTLINGVE ĈIRKAŬ LA MONDO" libroserio de la Hungaria Esperanto Asocio atingis grandan internacian sukceson kaj antaŭ kelkaj tagoj oni konstruis du interretajn hejmpaĝojn en Kalifornio por informi la legantojn pri la libroserio. La unua hejmpaĝo havas la titolon "Mirindaj libroj en Esperanto verkitaj de Doktoro Márkus Gábor" kaj la titolo de la dua estas demando: "Ĉu Esperanto plibonigis/plibonigos la mondon?"

http://esperantofre.com/mondo/mglibroj.htm

http://esperantofre.com/mondo/mgeuropo.htm esperante

http://esperantofre.com/mondo/mgeuropoh.htm hispane

http://esperantofre.com/mondo/mgeuropoa.htm angle
Oldal:       >>